Listen to this page using ReadSpeaker

Vacatures Regio Zuid-Limburg dagbesteding  

Activiteitencentrum Brunssum

Vrijwilliger voor lichte tuin- en terrasonderhoudswerkzaamheden

Rondom het AC Brunssum ligt een aangepaste tuin. We zoeken een vrijwilliger voor het lichte onderhoud.

Werkzaamheden zijn: onkruid wieden, bladeren opruimen en het vegen van de bestrating. Gevraagd wordt: iemand die graag buiten werkt, zelfstandig kan werken en lichte buitenwerkzaamheden kan doen.

   

Creatieve vrijwilligers voor de harde technieken

Cliënten maken voor zichzelf kleine werkstukken van hout/klei/gips en tegelmozaïek.

Inhoud vrijwilligerswerk: voorbereiding/afwerking van werkstukken, ondersteuning van cliënten. We zoeken vrijwilligers die handig zijn, kennis en kunde hebben van houtbewerken, klei/gips. Iemand die uit kan gaan van de mogelijkheden van de cliënt en hen op een rustige wijze kan begeleiden bij het maken van de werkstukken. Mensen met oog voor sfeer en gezelligheid, iemand die kan samenwerken.

 

Creatieve vrijwilligers voor de zachte technieken

Cliënten maken voor zichzelf werkstukken van zachte materialen. Gebruikte technieken zijn dan o.a. breien, haken, borduren. Inhoud vrijwilligerswerk: voorbereiding van werkstukken, ondersteuning van cliënten. We zoeken vrijwilligers met kennis en kunde van deze technieken, die cliënten kunnen ondersteunen bij het maken van hun werkstuk. Iemand die uit kan gaan van de mogelijkheden van de cliënten, op een rustige wijze kan begeleiden en overzicht kan houden.

 

Creatieve vrijwilligers voor de schilderactiviteit

Cliënten schilderen op papier, doek en andere materialen. Inhoud vrijwilligerswerk: het geven van praktische tips over schilderen, technieken en materialen. We zoeken vrijwilligers met kennis en ervaring van de diverse schildertechnieken en materialen. Iemand die in staat is om deze kennis op een vooral praktische wijze over te brengen aan de cliënten. Men dient uit te gaan van de eigen mogelijkheden van de cliënt.

 

Vrijwilliger als gespreksondersteuner

Gespreksuurtje: hoe was het vroeger? In het AC is er elke dag een praatuurtje voor de cliënten (mensen met dementie). Inhoud: met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die boeien en binden, zoals: sport, gewoonten, gebruiken van vroeger. Gevraagd wordt iemand die aandacht heeft voor de mens met dementie. Iemand die op een prettige wijze mensen kan stimuleren om met elkaar het gesprek aan te gaan over gemeenschappelijke thema's.

 

Vrijwilliger als gastheer/gastvrouw

Cliënten komen 's ochtends binnen en starten de dag met een kopje koffie en een praatje. We zoeken een vrijwilligers, die als een gastheer/gastvrouw kunnen helpen. Cliënten uit de jas helpen, hulp bieden bij het inschenken van een kopje koffie, een luisterend oor bieden, een praatje maken en kleine ondersteunende taken verrichten. Om 15.15 uur is weer tijd voor een kopje koffie /thee en is weer dezelfde ondersteuning nodig.

 

Verder:

·         Vrijwilliger voor huishouden

·         Vrijwilliger keramiek

·         Vrijwilliger huiskamer

·         Vrijwilliger glas bewassen

·         Vrijwilliger beeldhouwen

·         Chauffeurs

·         Keukenvrijwilliger

·         Vrijwilliger fitnessactiviteit

·         Vrijwilliger activiteitenbegeleiding jong dementerenden

 

 

Zwembad de Haamen in Beek

 

Zwemvrijwilligers

Voor de begeleiding van cliënten in het water zijn we op zoek naar enthousiaste watervrijwilligers. De vrijwilliger dient zelf goed te kunnen zwemmen en mogelijk een cliënt drijvende houden. Na het zwemmen is er een lunch, waarbij de vrijwilliger kan assisteren. Hierdoor kom men op een andere wijze in contact met de cliënten.

 

Vrijwilligers voor zorgassistentie

SGL cliënten zwemmen  in het zwembad de Haamen de Beek.

We zoeken enkele vrijwilligers, die naast de medewerkers, kunnen assisteren bij kleine zorghandelingen van de cliënten. Het betreft het bieden van lichte ondersteuning in de kleedkamer, als cliënten zich aan- en uitkleden. Het zwemmen vindt 's ochtends plaats.

We zoeken vrijwilligers met affiniteit, ervaring in het verzorgen, die op een rustige en respectvolle wijze met de ander kunnen omgaan.

 

Vrijwilligers voor diverse soorten spelactiviteiten

In de Haamen worden er op donderdagochtend spelactiviteiten aangeboden.

Dit kunnen gezelschapsspelen zijn, zoals bordspelen, maar ook sjoelen en computerspelen. We zoeken vrijwilligers met affiniteit met deze activiteiten, die een ondersteunende rol bij deze activiteiten willen spelen. Dit houdt in het begeleiden van cliënten bij deze activiteit.

 

Vrijwilligers voor de wellness activiteit

In de Haamen worden na het zwemmen diverse ontspannings- en wellness activiteiten aangeboden. Cliënten kunnen na het zwemmen moe zijn en ze ervaren deze activiteiten zowel lichamelijk als geestelijk ontspannend en rustgevend. Wellness houdt in: het doen van ontspanningsoefeningen, luisteren naar rustige muziek, en soms het krijgen van een hand-, voet- en gezichtsmassage. We zoeken vrijwilligers die affiniteit met deze activiteiten hebben en hierin een ondersteunende rol in willen vervullen.

   

Verder:

·         Boogschieten

·         ADL hulp zwembad vrijwilligers voor zorgassistentie

·         Buddy en/of zwemmaatje

 

 

Activiteitencentrum Maastricht

 

Vrijwilliger voor de computeractiviteit

We zoeken een vrijwilliger voor de PC activiteit, m.n. om cliënten te ondersteunen bij het digitaliseren van hun foto's, video's en muziek. Gezocht wordt naar mensen, die creatief en digitaal handig zijn en die met rust en geduld de cliënten bij deze activiteit kunnen begeleiden.

 

Vrijwilliger voor de huiskamer

Er zijn cliënten die graag in een rustige -huiskamerachtige sfeer- recreatieve activiteiten doen. Te denken valt aan: de krant lezen en bespreken, een praatje maken, puzzelen.

Gevraagd worden vrijwilligers die deze activiteiten kunnen ondersteunen. 

We zoeken mensen die in staat zijn om genoemde activiteiten te ondersteunen en die een gezellige, rustige sfeer kunnen scheppen.

 

Vrijwilliger voor creatief, zachte materialen

In de afdeling creatieve technieken maken cliënten werkstukken uit diverse materialen en met verschillende technieken. We zoeken vrijwilligers met affiniteit en kennis en ervaring met tekenen en/of schilderen, boetseren, textiele werkvormen, kaarten maken, sieraden maken etc. De vrijwilliger kan de cliënt dan begeleiden bij het vervaardigen van diens werkstuk. Men dient uit te kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënt.

 

Vrijwilliger voor keukenwerkzaamheden

In de keuken worden de voorbereidingen getroffen voor de koffie en de lunch (= broodmaaltijd), worden de tafels gedekt en de afwas gedaan.Dit is voor 80-90 personen per dag. 's Middags zijn er m.n. werkzaamheden rondom onderhoud, koffie zetten, voorbereidingen treffen voor de volgende dag. In de keuken is men steeds actief bezig, werkt men samen met cliënten en soms alleen. We zoeken vrijwilligers met affiniteit met keukenwerkzaamheden, die hier een ondersteuning in kunnen geven. Men werkt enerzijds zelfstandig, anderzijds samen. Men dient geordend en hygiënisch te kunnen werken.

 

Vrijwilliger voor het zangkoor

In het AC Maastricht is er een zangkoor waarvoor we muzikale vrijwilligers zoeken.

Taken zijn: het ondersteunen van het zangkoor en eventueel het koor m.b.v. een instrument begeleiden. De vrijwilliger dient te beschikken over zangkwaliteiten en/of een begeleidingsinstrument te kunnen spelen.

 

Spelletjes vrijwilligers

Schaken, dammen en andere gezelschapspelen. Diverse cliënten houden van gezelschapsspelen en zouden deze graag in de pauze willen spelen. We zoeken liefhebbers van gezelschapspelen, die in de pauze met een of meerdere cliënten een spel willen spelen.

 

Verder:

·         Rolstoeldansen

·         Tuinvrijwilliger

·         Hulp bij fitness vrijwilliger

·         Yoga activiteiten vrijwilliger

·         Gastheer-gastvrouw

 

Activiteitencentrum De Havikstraat in Sittard

 

Gezelschapsspelvrijwilliger

Samen met een groepje cliënten een gezelschapsspel spelen, hiervoor hebben we diverse mogelijkheden. Van belang is dat men zelf affiniteit hiermee heeft en het prettig vindt om groepjes mensen hierbij te ondersteunen. Men dient uit te kunnen gaan van de mogelijkheden van de cliënten en in staat te zijn om structuur aan te bieden.

 

Verder:

·         Vrijwilliger voor ziekenhuisbezoeken

·         Kaartvrijwilliger

 

Activiteitencentrum Kerkrade

 

·         Maatje voor cliënten

·         Tuinvrijwilliger

·         Creatieve vrijwilliger

·         Vrijwilliger kaarsen maken

·         Vrijwilliger schilderen

·         chauffeur vrijwilliger voor cliëntenvervoer

·         Vrijwilliger voor computeractiviteit

·         Vrijwilliger voor de bowlingactiviteit

 

Activiteitencentrum Sittard

 

·         Vrijwilliger voor het vissen met cliënten