Listen to this page using ReadSpeaker

 
Dagbesteding

 
Activiteiten

 
Beginnende dementie
 
Sport en Vitaliteit

 
Aanmelden

 
Wat kost het?

 

Contact en locaties

 

 

Sport en Vitaliteit

Sport, vitaliteit en een actieve levensstijl hebben een positief effect op de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met een beperking of chronische aandoening. Wilt u sportieve activiteiten beoefenen? Dat kan bij SGL op uitgebreide wijze, want SGL vindt het belangrijk om u te stimuleren om te bewegen en uw vitaliteit te vergroten.

Samen met u kijken we graag welke activiteiten bij u passen. We adviseren, stimuleren en bieden hulp en ondersteuning op sport- en vitaliteitsgebied.

 

U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid sportprogramma, dat we hebben ontwikkeld op diverse niveaus:

Reguliere sport- en bewegingsaanbod:

voor beweging met een recreatief karakter, waarbij sociale aspecten en ontspanning belangrijk zijn. Denkt u daarbij onder andere aan jeu de boules, koersbal, boccia en recreatieve balspelen.

Aangepast sport- en bewegingsaanbod:

u werkt dan aan het behoud van conditie en/of functies/vaardigheden. Ook hier zijn interactie met anderen en sociale aspecten van belang. Voorbeelden zijn: tandemfietsen, fietsen op een hometrainer, lopen op een loopband of deelname aan een wandelgroep. Daarnaast lenigheids- of coördinatieoefeningen met een bal of andere handgereedschappen (stok, lint of elastiek).

Therapeutisch sport- en bewegingsaanbod:

u werkt aan de verbetering van conditie en/of functies/vaardigheden, waarbij sport het doel op zich is en het accent ligt op aanleren, verbeteren of de vaardigheden in stand houden. Als rolstoelgebruiker kunt u bijvoorbeeld, indien mogelijk, uw sta- en loopfunctie verhogen en belastbaarheid vergroten, uw conditie verbeteren en uw oog/hand coördinatie verbeteren, met als doel het vergroten van de loopafstand en eventuele afbouw van het gebruik van de rolstoel.


Indien dit niet mogelijk is, kunt u natuurlijk een ander doel nastreven. Bijvoorbeeld het op peil houden van uw conditie, functies en vaardigheden.

Wij hebben daarnaast diverse vitaliteitsprogramma’s (harmonie tussen belasting en belastbaarheid opzoeken). Denk daarbij aan yoga en ontspanningsoefeningen. Daarnaast besteden we aandacht aan gezonde voeding, bijvoorbeeld door het geven van tips.

Ons bewegings- en vitaliteitsaanbod vindt u terug in heel Limburg, zowel binnen de activiteitencentra van SGL als bij sportverenigingen en –accommodaties.

 

Ook op sportief en vitaliteitsgebied kunt u bij SGL het maximale uit uzelf halen!

 

Een greep uit de mogelijkheden:
diverse sporttoernooien (boccia, jeu de boules, kegelen); bowlen/kegelen; vissen; tandemfietsen; zwemmen; boogschieten; (rolstoel)dansen; paardrijden; diverse balspellen; weerbaarheidstraining; wandelen; yoga/ontspanningsoefeningen; wandeling in de natuur; kegeltoernooi; scootertochten

 

Klik Hier voor de videoclip omtrent sport en vitaliteit.

        

Klik Hier voor folder van het jongerencafé.

 

Heeft u interesse?

Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling en Relatiebeheer,

T 0800 - 745 0 745. Onze medewerkers kunnen u meer informatie verstrekken over de mogelijkheden, maar ook over de aanmelding.