Listen to this page using ReadSpeaker

Hoe gebruikt u de ReadSpeaker luisterfunctie

ReadSpeaker maakt het mogelijk dat de tekst op een website aan u wordt voorgelezen. Het helpt u als u moeite heeft om een tekst online te lezen. Als de tekst voorgelezen wordt, kunt u de informatie op de website makkelijker begrijpen. Dat maakt de website toegankelijker en prettiger om te bezoeken. U hoeft als gebruiker niets te downloaden. U klikt simpelweg op de Luisterknop en het voorlezen start automatisch.

Als u een deel van de tekst selecteert, verschijnt er automatisch een luisterknop naast de muiscursor. Hiermee kunt u de geselecteerde tekst direct laten voorlezen.

Hoe werkt het?

De luisterknop ziet er zo uit op deze website:

 

 

of


Afbeelding van de luisterknop

Als u op de luisterknop klikt, verschijnt er een controlepaneel (zie de afbeelding hieronder) en begint ReadSpeaker automatisch met het voorlezen van de tekst.
Afbeelding van de uitgeklapte speler

Met het controlepaneel kunt u:

Luisteren naar geselecteerde tekst

U kunt een deel van de tekst waar u naar wilt luisteren selecteren. Daarna klikt u op de luisterknop die dan naast de muiscursor verschijn. Als u op deze pop-up luisterknop klikt, verschijnt er een kleiner controlepaneel (zie de afbeelding hieronder) en start ReadSpeaker automatisch met het voorlezen van de tekst die u geselecteerd heeft.
Afbeelding van de pop-up speler

In dit controlepaneel kunt u:

Instellingen

In het menu Instellingen kunt u:

Afbeelding van de uitgeklapte speler met het menu Instellingen

Als u op de flashspeler klikt, kunt u deze daarna met uw toetsenbord bedienen: