Listen to this page using ReadSpeaker

 

Hersenz

 

Contact

 

 

Hersenz                                      

Waarom Hersenz?

Na ziekenhuisopname en revalidatie valt het niet altijd mee weer grip te krijgen op het leven. Weer thuis worden de gevolgen van het hersenletsel pas in volle omvang merkbaar. Er valt nog veel te verwerken en te leren. Alle betrokkenen moeten wennen aan de nieuwe situatie. SGL en vergelijkbare zorgorganisaties krijgen regelmatig te maken met mensen met hersenletsel die grote problemen ervaren in hun leven. Vaak kregen zij in de chronische fase onvoldoende hulp bij het leren omgaan met de problemen als gevolg van hersenletsel. Door de juiste hulp op het juiste moment te bieden, willen we deze problemen zoveel mogelijk voorkomen. Daarom hebben we samen Hersenz ontwikkeld.

 

Hersenz wordt geboden door twaalf samenwerkende zorgorganisaties: Boogh, De Noorderbrug, Gemiva-SVG Groep, Heliomare, InteraktContour, Middin, Pauwer, Pluryn, SGL, Siza, SWZ en Zozijn. Wij hebben allemaal veel ervaring in het begeleiden van mensen met hersenletsel. Samen bieden wij op dit moment al aan ruim 12.000 mensen dagbesteding, thuisondersteuning, 24-uurs zorg of behandeling. Door samen te werken maken wij gebruik van elkaars kennis en kunde om de behandeling van cliĆ«nten met hersenletsel en hun naasten verder te ontwikkelen en om wetenschappelijk onderzoek te initiĆ«ren. Sinds medio 2014 is Hersenz beschikbaar in een groot deel van het land. Bij Hersenz werken enthousiaste, deskundige behandelaars, onder supervisie van een hoofdbehandelaar (een gedragsdeskundige).

 

Voor wie is Hersenz bedoeld?

Het Hersenz-traject kan voor u interessant zijn als u aan de volgende kenmerken voldoet.

  • U bent tussen de 18 en 75 jaar oud.
  • U heeft niet-aangeboren hersenletsel, bijvoorbeeld door een beroerte, een ongeval, een hersentumor of zuurstofgebrek na een hartaanval.
  • U wilt leren omgaan met de gevolgen van dit hersenletsel.
  • U wilt uw zelfstandigheid en welzijn vergroten.
  • U wilt uw leven zo goed mogelijk vormgeven, op uw eigen manier.
  • U komt niet (meer) in aanmerking voor revalidatiebehandeling.

Welke mogelijkheden zijn er binnen Hersenz?

Leren omgaan met hersenletsel stopt niet na de revalidatiefase; ook daarna valt er nog veel te bereiken. Bovendien kunnen zich nieuwe vragen voordoen. Wat kunt u nog bereiken? Hoe werken we daaraan bij Hersenz? Bij Hersenz werkt u aan dingen die voor u van belang zijn, doelen die u graag wilt bereiken omdat uw leven er beter door wordt. De behandeling van Hersenz richt zich op de gebieden waarop mensen met hersenletsel vaak problemen ervaren. We noemen dit de bouwstenen van Hersenz. Voor uitgebreide informatie over de inhoud van de behandeling verwijzen wij u graag naar www.hersenz.nl.

 

Contact

Wilt u meer informatie over Hersenz? Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling en relatiebeheer, via telefoonnummer 046-4203807 of mail hersenz@sgl-zorg.nl.