Listen to this page using ReadSpeaker

Dagbesteding

 
Activiteiten 

 
Beginnende dementie
 
Sport en Vitaliteit

 
Aanmelden

Wat kost het?
Contact en locaties
 

Beginnende dementie

Activiteiten voor vitale of jonge mensen met beginnende dementie.

Beginnende dementie: het leven verandert

Als u wordt geconfronteerd met (beginnende) dementie is dat een ingrijpende gebeurtenis. Het leven van u, uw eventuele partner en/of mantelzorger(s), verandert. U heeft wellicht een actief sociaal leven. Of u bent net moeten stoppen met werken. U heeft tijd nodig om het nieuws te verwerken. Daarnaast worden u en uw partner en/of mantelzorger(s)  (dagelijks) geconfronteerd met veranderingen door de dementie. 

 

Vitaal: ondernemend en actief

Het is medisch bewezen dat bezig blijven, bijvoorbeeld door het stimuleren van uw geheugen en bewegen, in positieve zin bijdraagt aan de vertraging van het dementieproces. Wij kunnen ons voorstellen dat u het belangrijk vindt om zo lang mogelijk te kunnen blijven functioneren, zoals u dat altijd heeft gedaan. Dat u zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen en dat u een zo actief mogelijk leven wilt blijven leiden. Misschien vindt u het wel moeilijk om uw dag in te vullen. SGL kan u hierbij van dienst zijn met ons speciale en afwisselende activiteitenprogramma voor vitale of jonge mensen met beginnende dementie.

 

Waarvoor kunt u bij SGL terecht?

SGL heeft in diverse locaties speciale activiteitenprogramma’s voor vitale of jonge mensen met beginnende dementie. U kunt daarbij denken aan geheugentrainingen in spelvorm. Daarnaast besteden we aandacht aan ervaringen en beleving. U kunt een levensboek maken of uw ervaringen of bepaalde thema’s in de groep bespreken.

Ook zijn er sportieve activiteiten mogelijk als badminton, fitness, jeu de boules, wandelen of balspellen. Daarnaast zijn er creatieve activiteiten, als werken met keramiek of speksteen, schilderen of muziek maken. Bij het samenstellen van uw programma kijken we welke activiteiten het beste bij u passen.

 

Onze activiteiten vinden plaats in groepsverband. U bent samen met lotgenoten. Een groep vitale mensen die actief bezig kan zijn. Dat schept een band en we zien dat mensen steun aan elkaar hebben en (samen) een fijne dag beleven. De activiteiten vinden plaats in een activiteitencentrum van SGL. Er zijn activiteiten die speciaal plaatsvinden met de groep mensen met beginnende dementie, maar er zijn ook activiteiten die u met andere cliënten van SGL kunt ondernemen.

 

Zinvolle daginvulling en persoonlijke doelen

Het activiteitenprogramma van SGL voorziet in een zinvolle daginvulling. Het is echter geen behandeling. Met onze activiteiten proberen we samen uw vermogen zoveel mogelijk te stimuleren en persoonlijke doelen te behalen.  

 

Partner en/of mantelzorger

Omdat de partner en/of mantelzorger uiteraard nauw betrokken is bij u en uw activiteiten, hechten wij er veel waarde aan om uw partner of mantelzorger intensief te betrekken bij de zorg die we verlenen. We maken samen met u en uw mantelzorger passende afspraken en informeren elkaar op regelmatige basis. Daarbij kijken we voortdurend of de juiste zorg wordt geboden. We doen dit altijd in overleg met de casemanager van de ketenzorg Dementie. 

 

Waar kunt u terecht?

Voor ons speciale activiteitenprogramma voor vitale of jonge mensen met beginnende dementie kunt u momenteel terecht in onze locaties in Venray, Baarlo, Swalmen, Brunssum  Maastricht en sportcomplex De Haamen in Beek. 

 

Heeft u interesse?

Dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling en Relatiebeheer, T 0800 - 745 0 745. Onze medewerkers kunnen u meer informatie verstrekken over de mogelijkheden, maar ook over de aanmelding.

 

Klik hier voor de folder over onze programma's voor mensen met dementie.