Listen to this page using ReadSpeaker

Wonen

Indicatiestelling

Wat kost het?
Aanmelden

Contact en locaties

 

 

 

Ik zoek wonen met begeleiding

Wilt u graag zelfstandig wonen maar heeft u meerdere keren per dag, op wisselende momenten, iemand nodig die u verzorgt of begeleidt? Dan is wonen met begeleiding wellicht iets voor u. Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden kunt u thuis wonen of in een woonbegeleidingscentrum met enkele andere mensen.
Bij wonen met begeleiding behoudt u de regie over uw leven. SGL levert u alle zorg en hulp daar waar nodig, 24 uur per dag, zeven dagen per week!

Woonbegeleidingscentra

In ieder woonbegeleidingscentrum biedt SGL zorg en ondersteuning die specifiek is afgestemd op uw wensen. Maatwerk dus. Binnen een woonbegeleidingscentrum woont een kleine groep mensen. Iedere bewoner heeft een ruim eigen appartement met een eigen deurbel, brievenbus, badkamer, keuken, woonkamer en slaapkamer of een zit/slaapkamer. Maar als u dat wilt, kunt u ook gebruik maken van de gezamenlijke voorzieningen. En van onze hulp natuurlijk.
Onze woonbegeleidingscentra zijn te vinden in (nieuwbouw) woonwijken: midden in de maatschappij dus.

Aangepaste zorg en ondersteuning

SGL biedt begeleiding zowel op het gebied van zorg als (emotionele) ondersteuning. Iedereen is anders en iedere zorgbehoefte is anders. Daar passen wij onze woonbegeleidingscentra op aan. Daar waar 24 uursbegeleiding nodig is, is continue een professioneel team van medewerkers aanwezig. In de woonbegeleidingscentra waar ‘s nachts geen medewerkers aanwezig hoeven te zijn, kunnen cliënten altijd een oproep doen via ons oproepsysteem. Dan is er in een mum van tijd een medewerker aanwezig om te helpen. Zo garanderen wij in al onze woonbegeleidingscentra 24 uurszorg.

Voor wie is een woonbegeleidingscentrum bedoeld?

Wonen met begeleiding bij SGL is bedoeld voor volwassenen met een lichamelijke en/of zintuiglijke beperking met een zorgindicatie van het CIZ (wonen bij SGL valt onder de Wet langdurige zorg), die zo zelfstandig mogelijk willen blijven wonen. Ook voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, die voornamelijk structuur in hun leven nodig hebben en niet geheel zelfstandig kunnen wonen, bieden woonbegeleidingscentra van SGL vaak de oplossing. Wij zorgen er met passende woonruimte voor, dat u uw zelfstandigheid zoveel mogelijk kunt behouden.

Kortom

SGL biedt ondersteuning bij alle zaken die nodig zijn om uw zelfstandig functioneren in de maatschappij te kunnen waarborgen.

 

Folder Wonen 

Klik hier voor de folder SGL Wonen

Folder: 'Daar hebt u recht op bij SGL.

Klik hier voor de folder 'Daar hebt u recht op bij SGL'.

Klik hier voor de tarievenlijst.

 

Film Wonen – Youtube