×

Nieuws | 16 juli 2024

Bestemmingsplan WBC Kerkrade / Lupinehof

Samen in gesprek

Er zijn bezwaren bij de gemeente Kerkrade binnengekomen over het gebruik van het gebouw aan de Lupinestraat waarin ons WBC Kerkrade is gevestigd. Als er bezwaar wordt gemaakt dan moet de gemeente daar onderzoek naar doen. Uit dat onderzoek is gebleken dat de huisvesting die SGL nu biedt in strijd is met het bestemmingsplan. SGL is jaren geleden bij Lupinehof gestart met het WBC in samenwerking met HEEMwonen. Daarbij is nooit gekeken naar het bestemmingplan.

De gemeente heeft aangegeven dat we deze vorm van huisvesting niet meer mogen aanbieden op deze manier. We zijn hierover in gesprek met de gemeente en met de verhuurder HEEMwonen. We hebben een jaar de tijd om dit op te lossen.

Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners kunnen blijven wonen in Lupinehof. Zij wonen daar tenslotte soms al jaren. In de gesprekken die we voeren over mogelijke oplossingen kijken we steeds naar wat het beste is voor onze bewoners. Wij vinden het belangrijk op dit moment geen enkele mogelijke oplossing uit te sluiten.

Wij vinden het vervelend dat deze situatie is ontstaan. We houden betrokkenen op de hoogte van de ontwikkelingen en zullen via onze website informeren zodra er meer bekend is.

Deel dit verhaal: