Webinar Hersenz
Kijk hier het webinar terug 'Leer meer over het behandelprogramma Hersenz' dat plaatsvond op donderdag 31 oktober jl.
Kennis delen
SGL heeft uitgebreide kennis op het gebied van hersenletsel en de lichamelijke en/of cognitieve beperkingen die daar vaak mee gepaard gaan. Deze kennis delen wij graag met professionals, maar natuurlijk ook met cliënten en hun naasten. Daarom organiseren wij regelmatig webinars over specifieke onderwerpen. Hoe je je kunt aanmelden om een webinar bij te wonen staat bij elke aankondiging vermeld. Na aanmelding (altijd gratis en vrijblijvend) ontvangt je een link waarop je op de dag en tijd van het desbetreffende webinar kunt kijken.
Webinar 'hersenletsel en vermoeidheid'
Eén van de meest voorkomende klachten van mensen met niet-aangeboren hersenletsel is vermoeidheid. Maar liefst 57% van de mensen die getroffen is door een hersenbloeding, herseninfarct of een beroerte kampt 3 jaar na het letsel nog steeds met vermoeidheidsklachten. Mensen met hersenletsel zeggen vaak: ‘Ik ben moe’. ‘Ik kan me niet concentreren’. ‘De ene dag lukt het wel, maar de andere dag ben ik uitgeput’. Vermoeidheid na hersenletsel is een ‘dubbele handicap’: mensen worden sneller vermoeid dan voorheen én het kost meer tijd om te herstellen van deze vermoeidheid.
In het kader van de ‘Dag van de Beroerte’ gaven wij 16 mei jl. een zeer goed bekeken webinar over ‘Vermoeidheid’ voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, hun naasten en professionals. Tijdens dit webinar gaven we uitleg waarom mensen met hersenletsel vaker vermoeid zijn. We keken naar de oorzaken en de gevolgen. En we gaven praktische handvaten en tips om meer inzicht te krijgen in belastbaarheid. We vertelden over de module van Hersenz ‘Grip op je energie’. En gingen in gesprek met een ervaringsdeler.
Kijk het webinar terug via de knop hieronder.
Webinars 'afasie'
Wil jij meer informatie over ‘de invloed van afasie op naasten van mensen met afasie?’ Bekijk dan ons webinar, dat op woensdag 7 februari 2024 plaats vond. Tijdens dit webinar gaf één van onze gespecialiseerde logopedisten een presentatie met tips over afasie en de impact op naasten. Ook gingen we in gesprek met een ervaringsdeskundige.
Bekijk het webinar ‘ De invloed van afasie op naasten van mensen met afasie’.
Wil je meer informatie hoe je als professional om kunt gaan met mensen met afasie? Tijdens dit webinar gaven ervaringsdeskundigen en één van onze gespecialiseerde logopedisten tips over hoe je het beste met mensen met afasie kunt omgaan. Maar ook, hoe kun je ze verder helpen? Welke programma’s bestaan er? We beantwoorden ook verschillende vragen van professionals tijdens dit webinar.
Bekijk het webinar ‘Professionals die in aanraking komen met mensen met afasie’.