×
Samen verder bouwen

Op deze plek willen we jou als cliënt van SGL en je naasten graag op de hoogte houden van de veranderingen die SGL doormaakt. Onder de noemer ‘Samen verder bouwen’ zullen we jou doorlopend informeren.

We gaan veranderen...

Wat jij belangrijk vindt, dat is waar wij ons voor inzetten. We hebben veel kennis over hersenletsel. We gebruiken die kennis om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen willen we jouw droom invullen, zodat jij het leven kunt leiden dat je zelf wilt. We zien dat de huidige activiteiten in de dagbesteding, hier niet meer goed op aansluiten. We willen jou en je naasten ook in de toekomst de beste zorg blijven bieden.

Daarom gaan we veranderen. De grootste verandering is de dagbesteding. De dagbesteding krijgt een hele nieuwe invulling. Verdere veranderingen zijn de Breincentra, nieuwe woonvisie en het zorgproces.

Meer informatie lees je in deze folder.

Wanneer vinden de veranderingen plaats?

Vanaf februari 2025 gaan we 'droomgesprekken' voeren. Tijdens jouw droomgesprek bespreken we jouw mogelijkheden en wensen. In de loop van 2025 zullen we de veranderingen geleidelijk aan doorvoeren. Natuurlijk blijven we je informeren.

Filmpje: Samen verder bouwen

Deze video gaat over de wijzigingen binnen SGL in het kader van 'Samen verder bouwen'. Onder andere het traject dat we doorlopen met cliënten komt aan bod, en de mogelijkheden op het gebied van ont-moeten, trainen en werk.

Vragensessies in januari

Onlangs in januari hebben vier vragensessies plaatsgevonden voor cliënten en naasten die hier behoefte aan hadden. Vragen die veel voorkwamen zijn hieronder toegevoegd. 

Veelgestelde vragen

Wanneer gaat er voor mij iets veranderen?
Eerst gaan we met u in gesprek. In dit gesprek kijken we samen naar uw dromen en wat u graag wilt bereiken. Daarna bespreken we hoe we samen aan deze doelen kunnen werken en wat u daarbij nodig heeft. Zo maken we een plan met activiteiten en momenten waarop u naar de dagbesteding komt. Daarmee begint voor u de nieuwe daginvulling. Tot het droomgesprek blijft de dagbesteding voor u doorgaan zoals u dat gewend bent.

Door deelname aan reguliere dagbesteding worden ook naasten ontlast. Heeft mijn naaste straks ook nog een volledig dagdeel om zelf in te vullen?
In het gesprek met u bekijken we ook wat de mogelijkheden van uw naasten en uw netwerk zijn. De mogelijkheden van hen zijn onderdeel van een passend aanbod.  

Hoe ziet de nieuwe daginvulling voor mij eruit?
Hoe uw nieuwe daginvulling eruit gaat zien, hangt af van wat uw antwoord is op de vraag hoe u een zo’n gewoon mogelijk leven wilt leiden en op welke manier u van betekenis wilt zijn. We ondersteunen u in hobbymatige activiteiten in uw directe leefomgeving. Of met trainen als u bepaalde vaardigheden wilt ontwikkelen. Of arbeidsmatige dagbesteding.

Kan ik gebruik blijven maken van het groepsvervoer dat mij nu naar het activiteitencentrum brengt?Mede omdat de dagbesteding meer in de uw woonomgeving gaat plaats vinden, is de vraag of groepsvervoer nog nodig is. Eigen vervoer is ons uitgangspunt, maar groepsvervoer blijft nog mogelijk.

Wat is een droomgesprek?
Met u wordt het gesprek gevoerd over uw dromen en ambities. Wat wil u graag bereiken, wat wil u ontwikkelen, wat zijn uw wensen. Vervolgens bespreken we wat de eerste stappen zijn om uw wensen en ambities te bereiken.

Waarom heet het een ‘droomgesprek?’
Als aan cliënten gevraagd wordt wat ze graag zouden willen, dan hoor je vaak terug ‘een zo gewoon mogelijk leven’. Dat is de droom van de client en daar willen we hen in ondersteunen.

Wie doet het droomgesprek?
De trajectbegeleider of de persoonlijk begeleider thuis.

Heeft werken invloed op mijn uitkering?
Voor de meeste mensen niet, maar dit zal met u worden besproken. Als u terug wilt naar betaald werk, zal een jobcoach u daarin begeleiden. De jobcoach is iemand die veel kennis hierover heeft.

Wat gebeurt er als ik niet in mijn directe woonomgeving mijn hobby kan uitoefenen?
Het kan zijn dat er geen passend aanbod is in uw woonomgeving. Bijvoorbeeld als een vereniging geen zorgfaciliteiten heeft en u heeft die wel nodig. In dat geval zoeken we met u naar mogelijkheden binnen SGL.

Bij wie kan ik terecht met vragen?
U kunt voor vragen terecht bij uw begeleider.